Μετά το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στο απλό σκιφ (κωπηλασία), ο Κριστιάν Γκολομέεβ στην κολύμβηση προκρίθηκε στους αυριανούς (31/7) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο. Στον στίβο, η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του τριπλούν. «Χρυσή» η Σοενμέικερ στα 200μ. πρόσθιο γυναικών με παγκόσμιο ρεκόρ.
Το πρώτο μετάλλιό της στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες - και μάλιστα χρυσό - πανηγυρίζει η Ελλάδα, με «δράστη» αυτής της επιτυχίας είναι ο Στέφανος Ντούσκος που τερμάτισε πρώτος στον τελικό του απλού σκιφ με επίδοση 6:40.45, η οποία αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέρριψε αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Από εκεί και πέρα, στον στίβο, η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του τριπλούν. Στην κολύμβηση, πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο. «Χρυσή» η Σοενμέικερ στα 200μ. πρόσθιο γυναικών με παγκόσμιο ρεκόρ.
Πιο αναλυτικά...
Τη 10η θέση στην τελική κατάταξη του απλού σκιφ κατέλαβε η Αννέτα Κυρίδου. Η 23χρονη Ελληνίδα σκιφίστρια τερμάτισε τέταρτη στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος, για τις θέσεις 7-12, με επίδοση 7:36.79.
Στη σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να υπερασπισθεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 25μ. σπορ πιστόλι το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς έμεινε εκτός βάθρου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Η δις Ολυμπιονίκης, η οποία είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό γύρο του rapid και κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 584/600.
Στην κολύμβηση, πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας κολυμβητή τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.
Στη 14η θέση της κατάταξης έμεινε η εθνική Ελλάδας στα προκριματικά των 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Χρήστου τερμάτισαν σε 3:36.28, περίπου δύο δευτερόλεπτα μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ, και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι αξιόλογο.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τερμάτισε πέμπτη στην 5η προκριματική σειρά με επίδοση 11:45.
Στην ιστιοπλοΐα, τη συμμετοχή της στην κούρσα μεταλλίων στα Laser Radial γυναικών εξασφάλισε η Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατετάγη 19η και 8η στις σημερινές ιστιοδρομίες, ενώ πήρε την ένατη θέση της γενικής κατάταξης με 106 βαθμούς ποινής. 'Ετσι, η 25χρονη πρωταθλήτρια θα είναι μεταξύ των δέκα σκαφών που θα αγωνιστούν την Κυριακή (1/8) στη medal race.
Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής «έπεσαν» στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών με 41 βαθμούς ποινής. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο κατετάγησαν 15οι στην πέμπτη κούρσα και 12οι στην έκτη.
Στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών, με 70 βαθμούς ποινής, παρέμειναν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 18η θέση στην 5η ιστιοδρομία και την 13η θέση στην έκτη.
Τι έκανε η Παπαχρήστου στο τριπλούν
Στον στίβο, η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν γυναικών. Δείχνοντας ότι δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση γι’ αυτόν τον αγώνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε από την αρχή πως είχε πρόβλημα με τη φορά της και τα άλματά της ήταν πολύ χαμηλά
Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι αγωνίστηκε στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του τριπλούν γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ξεκίνησε με άκυρο (+0,1), στη δεύτερή της προσπάθεια προσγειώθηκε στα 12,23μ. (-0,1) και στο τρίτο της άλμα ήταν πάλι άκυρο (+0,2).
Υπνεθυμίζεται ότι το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν 14,40μ. και από το γκρουπ που μετείχε η Βούλα Παπαχρήστου το έπιασαν 4 αθλήτριες. Συνολικά η 32χρονη τριπλουνίστρια κατετάγη 32η. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών έκανε η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα με 14,77μ.
«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, έβαλα όλες μου τις δυνάμεις. Προσπάθησα να εκτελέσω τα άλματά μου σωστά, όμως, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Ξέρω ότι όλο το διάστημα της προετοιμασίας έκανα ότι είναι δυνατό από την πλευρά μου για να μπορέσω να φέρω το αποτέλεσμα που επιθυμώ εγώ, για τον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα, όμως, αυτό δεν ήρθε. Αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, πως κατατάσσω τον εαυτό μου πιο χαμηλά. Δυστυχώς δεν έφερα αυτό που ήθελα για μένα, να το ευχαριστηθώ εγώ, η Ελλάδα και οι δικοί μου άνθρωποι», δήλωσε αρχικά η Βούλα Παπαχρήστου, μετά τον αγώνα της και κατέληξε: «Είμαι έμπειρη έχω αγωνιστεί και πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει να κάνει με απειρία η σημερινή εμφάνιση. Στο πρώτο άλμα κάτι δεν μου πήγε καλά, προσπάθησα να το διορθώσω, αλλά δε μου βγήκε».
«Χρυσή» η Σοενμέικερ στα 200μ. πρόσθιο γυναικών με παγκόσμιο ρεκόρ
Την Παρασκευή (30/07) η Τατιάνα Σενμέικερ αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα πρόσθιο, τερματίζοντας σε 2:18:95, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η Δανή Ρίκε Μέλερ Πέντερσεν από την 1η Αυγούστου 2013, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, με χρόνο 2:19.11
Η Αμερικανίδα Λίλι Κινγκ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 2:19.92, ενώ το χάλκινο απονεμήθηκε στην επίσης Αμερικανίδα Ανι Λέιζορ, που ολοκλήρωσε την κούρσα σε 2:20.84
H τελική κατάταξη:
1.Τ. Σοενμέικερ Νότια Αφρική 2:18.95
2.Λ. Κινγκ Ηνωμένες Πολιτείες 2:19.92
3.Άνι Λέιζορ Ηνωμένες Πολιτείες 2:20.84
4.Γ. Τσικούνοβα ΡΟΕ 2:20.88
5.Κ. Κορμπέττ Νότια Αφρική 2:22.06
6.Μ. Ρένσο Μεγάλη Βρετανία 2:22.65
7.Άμπι Γουντ Μεγάλη Βρετανία 2:23.72
8.Φ. Λεκλούζε Βέλγιο 2:24.57
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.