Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστό χαλβά σιμιγδαλένιο μας παρουσιάζει ο γνωστός σεφ, Πέτρος Συρίγος, ο οποίος υπόσχεται ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμο το παραδοσιακό αυτό γλύκισμα της Σαρακοστής σε μόλις 15 λεπτά.
Πρόκειται για μια απλή συνταγή, χωρίς εξεζητημένα υλικά, η οποία απαιτεί μονάχα να έχουμε την προσοχή μας και να βρισκόμαστε πάνω από την κατσαρόλα.
Η εύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο
Πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε το σιρόπι μας και έπειτα θα ξεκινήσουμε με το χαλβά.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Υλικά – Για το χαλβά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Υλικά – Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
- 2 κ.σ κουκουνάρι
Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Εκτέλεση – Για το σιρόπι
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε, σε δυνατή φωτιά, όταν θα ξεκινήσει να κοχλάζει βράζουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Εκτέλεση - Για το χαλβά
- Σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό
- Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φλούδες από πορτοκάλι και λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι για τον χαλβά σιμιγδαλένιο!
Για τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού δείτε τα υλικά παρακάτω:
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη για το πασπάλισμα των λωρίδων πορτοκαλιού
Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού - Εκτέλεση:
- Βγάζουμε την φλούδα από τα πορτοκάλια και την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες
- Βάζουμε ένα κατσαρόλι με νερό και βράζουμε τις λωρίδες πορτοκαλιού για 3 φόρες αλλάζοντας το νερό κάθε φορά (αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει το πορτοκάλι)
- Σε ένα άλλο κατσαρόλι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού μέχρι το σιρόπι να δέσει καλά
- Με μια τσιμπίδα βάζουμε τις καραμελωμένες φλούδες μέσα σε αρκετή ζάχαρη και τις καλύπτουμε ολοκληρωτικά με ζάχαρη που θα κολλήσει επάνω της
- Μεταφέρουμε τις φλούδες σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσουν
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για το χαλβά σιμιγδαλένιο, βήμα – βήμα:
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.