Με αυξήσεις «τρέχουν» οι τιμές ακόμα και σε βασικά αγαθά, αναγκάζοντας τους περισσότερους καταναλωτές να μειώσουν τις ποσότητες και να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα. Το άλλοτε «φθηνό» φαγητό, το σουβλάκι, έχει πάρει και αυτό τα «πάνω» του με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να δυσκολεύονται να το αγοράσουν. Ο λόγος της ανόδου στην τιμή του αγαπημένου «παραδοσιακού» φαγητό των Ελλήνων είναι οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, οι οποίες βάζουν «φωτιά» στο κόστος παραγωγής. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην Αθήνα, ανέφερε πως «για το σουβλάκι κάθε βδομάδα τα καινούργια τιμολόγια είναι αυξημένα. Από εκεί και πέρα κάθε ιδιοκτήτης προσπαθεί να μαζεύει λίγο το κέρδος του». Το κόστος «καίει» τους επιχειρηματίες Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής παίζει το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείο ή παραγγέλνει με ντελίβερι στο σπίτι. Έτσι αν ο πελάτης το αγοράσει από το κατάστημα το κόστος του θα είναι στα 3,20 ευρώ. Από την άλλη αν το παραγγείλει να του το πάνε στο σπίτι θα […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.