Πόσες φορές έχεις ανοίξει το ψυγείο και έχεις βρεις μαραμένα φρούτα και λαχανικά; Ή καθαρίζεις τα ντουλάπια και διαπιστώνεις ότι έχεις τρόφιμα που έχουν λήξει; Όλοι μας έχουμε την κακή συνήθεια να αγοράζουμε περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε με αποτέλεσμα να παραφορτώνουμε το καλάθι του supermarket με ποσότητες τροφίμων που δε θα προλάβουμε να καταναλώσουμε εγκαίρως. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζει αυτή η συνήθεια στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σου; Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του WWF Ελλάς, το κόστος της σπατάλης για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχεται σε τουλάχιστον 650 ευρώ το χρόνο, χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος νερού και ηλεκτρισμού για την προετοιμασία των γευμάτων. Κάθε γραμμάριο τροφής που καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων σημαίνει πως πολύτιμοι φυσικοί πόροι πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Σημαίνει, επίσης, πως εκλύονται σημαντικές ποσότητες αερίων θερμοκηπίου χωρίς κανένα αντίκρισμα. Για παράδειγμα, αν πετάξουμε 1 κιλό βοδινού κρέατος είναι σαν να πετάξαμε επίσης 15.500 λίτρα νερού που απαιτήθηκαν για την παραγωγή του και να εκλύσαμε χωρίς κανένα λόγο 30,4 κιλά […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.