Είναι αστείος, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχει τατουάζ, έχει ενδιαφέρον. Είναι καλός σε όλα του. Νιώθεις ότι όσο περισσότερο είσαι μαζί του, τόσο περισσότερο σου αρέσει. Δεν σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις κανέναν άλλον γιατί δεν νομίζεις ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Αλλά παρόλα αυτά, δεν ξέρεις αν μπορείς να είσαι μαζί του. Τελικά, τι πρόβλημα έχεις;
Σύμφωνα με το Tik Tok, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τις σχέσεις διαμορφώνεται από δύο αρχές. Πρώτον, από την ιδέα πως όσο πιο σπάνιο είναι κάτι, τόσο πιο πολύτιμο είναι. Έτσι, η αγάπη ή η στοργή που σου δίνεται απλόχερα, άνευ όρων- όπως η πραγματική αγάπη-, θεωρείται λιγότερο πολύτιμη από την αγάπη που παίρνεις λιγότερο, που δεν σου εκφράζεται, αυτή για την οποία πρέπει να παλέψεις. Το δεύτερο είναι πως η αγάπη είναι ένα επίτευγμα, κάτι που κερδίζεις μέσα από καλές πράξεις και κόπο, οι οποίες καθορίζουν τελικά την αξία σου.
Για παράδειγμα, μετά από υπομονή, πείσμα και προσπάθειες, καταφέρνεις να έχεις αυτόν που τελικά ήθελες. Όταν τον ακούς να σου λέει όλα αυτά που τόσο καιρό περίμενες νιώθεις την απόλυτη ευτυχία, ωστόσο αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν αυτόν ήθελες πραγματικά. Με κάποιο ανεξήγητο λόγο χάνει την αξία του. Όταν όμως αργότερα σε έχει μια στη ζέστη και μια στο πάγο, τα συναισθήματα σου φουντώνουν και τον θέλεις και πάλι απεγνωσμένα. Κοινώς, όσο σε φτύνει εσύ κολλάς και όταν τον έχεις τον βαριέσαι.
Λένε πως μόλις αναγνωρίσεις το πρόβλημα έχεις δώσει τη μισή μάχη. Βλέπεις το μοτίβο της συμπεριφοράς σου και αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις. Το θέμα είναι αν μπορείς. Είναι η γνωστή πλέον ιστορία που θα σου πουν οι φίλοι και αυτοί που νοιάζονται, πως δηλαδή πρέπει να μάθεις να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου, να τον σέβεσαι και όλα τα συναφή. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως αυτό το προβληματικό μοτίβο που μόλις ανακάλυψες εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Πως το «να αγαπήσεις τον εαυτό σου» είναι μια διαδικασία που την μαθαίνουμε στη πορεία της ζωής μας, καθώς σε διαφορετικές φάσεις μαθαίνουμε και κάτι καινούριο για εμάς. Και ίσως μια μέρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου αρκετά ώστε να επιτρέψεις και σε κάποιον άλλον να σε αγαπήσει πραγματικά, ολοκληρωτικά, άνευ όρων και να μην νιώσεις τάσεις φυγής.
Φωτογραφίες: iStock
To άρθρο Γιατί πάντα θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε; δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.