Άδεια και έρημη από χρόνια, αλλά με την επιγραφή στη θέση της και ολοκάθαρη, μια παλιά ταβέρνα στη Ριζούπολη, η ταβέρνα του «Χολέβα», είναι εκεί για να θυμίζει ένα παρελθόν γεμάτο ζωντάνια, καλά φαγητά και γνωστά πρόσωπα της τέχνης, του αθλητισμού και της πολιτικής που απετέλεσαν μαζί με πολύ άλλον κόσμο τη σταθερή πελατεία της. Η ταβέρνα για πολλά χρόνια ήταν ιδιοκτησίας δύο αδελφών, του Κώστα και του Γιάννη Χολέβα. Ο δεύτερος υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πρώτα του Απόλλωνα και ύστερα του Παναθηναϊκού. Εξαιρετικός όταν πέρασε στη θέση τού δεξιού εξτρέμ, ταχύτατο, από εκείνα τα παλιά που έπαιζαν «πάνω στον ασβέστη», δηλαδή που έτρεχαν και ντρίμπλαραν ακόμα και πάνω στη γραμμή τού πλάγιου άουτ.
Για την ταβέρνα του «Χολέβα» είχε γράψει στα Νέα το 2002 ο αξέχαστος Πάνος Γεραμάνης, μετά από την επίσκεψή του εκεί ένα ζεστό φθινοπωρινό βράδυ. Έφυγε από τη Χρήστου Λαδά με άλλους δύο συναδέλφους, μετά από τη δουλειά στην εφημερίδα, αναζητώντας έναν δροσερό χώρο «για κανένα καρτούτσο και κανά κοψίδι».
«Μόλις πιάσαμε τραπέζι έξω στην αυλή αρχίσαμε να νιώθουμε πιο άνετα» έγραφε ο Πάνος, που συμπλήρωνε: «Στο βάθος της αυλής, σ’ ένα μεγάλο τραπέζι, ο Μιχάλης Κότσης με την κιθάρα του και κάποια άλλα παιδιά που ήταν κοντά του έπαιζαν Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκο».
Όσο για το περιβάλλον του μαγαζιού «είναι πολύ ευχάριστο, το σέρβις άψογο και η κουζίνα διαθέτει τις ωραιότερες γεύσεις. Όλα τα φαγητά γίνονται με ελαιόλαδο και πολύ αγνά υλικά», έγραφε.
Η ταβέρνα του «Χολέβα» λειτουργούσε στη Ριζούπολη, στο ίδιο σημείο, από το 1948.
Για την ταβέρνα του «Χολέβα» είχε γράψει στα Νέα το 2002 ο αξέχαστος Πάνος Γεραμάνης, μετά από την επίσκεψή του εκεί ένα ζεστό φθινοπωρινό βράδυ. Έφυγε από τη Χρήστου Λαδά με άλλους δύο συναδέλφους, μετά από τη δουλειά στην εφημερίδα, αναζητώντας έναν δροσερό χώρο «για κανένα καρτούτσο και κανά κοψίδι».
«Μόλις πιάσαμε τραπέζι έξω στην αυλή αρχίσαμε να νιώθουμε πιο άνετα» έγραφε ο Πάνος, που συμπλήρωνε: «Στο βάθος της αυλής, σ’ ένα μεγάλο τραπέζι, ο Μιχάλης Κότσης με την κιθάρα του και κάποια άλλα παιδιά που ήταν κοντά του έπαιζαν Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκο».
Όσο για το περιβάλλον του μαγαζιού «είναι πολύ ευχάριστο, το σέρβις άψογο και η κουζίνα διαθέτει τις ωραιότερες γεύσεις. Όλα τα φαγητά γίνονται με ελαιόλαδο και πολύ αγνά υλικά», έγραφε.
Η ταβέρνα του «Χολέβα» λειτουργούσε στη Ριζούπολη, στο ίδιο σημείο, από το 1948.
Πηγή άρθρου
HardDog
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.