Οι ξηροί καρποί εξυμνούνται για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά και τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Γεμάτοι με βασικές βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες, αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη σε κάθε δίαιτα. Αλλά όταν πρόκειται να καθοριστεί ποιος ξηρός καρπός είναι ο πιο υγιεινός, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Για να δούμε… Αμύγδαλα Τα αμύγδαλα διαθέτουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, μαγνησίου και ασβεστίου, τα οποία προάγουν την υγεία των οστών και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Με μια καλή ισορροπία φυτικών ινών και πρωτεϊνών, τα αμύγδαλα αποτελούν ένα ικανοποιητικό και χορταστικό σνακ. Καρύδια Τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή α-λινολενικού οξέος (ALA), ενός απαραίτητου ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τη φλεγμονή. Επίσης, παρέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Φιστίκια Τα […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.