Το αλάτι είναι ένα μέταλλο που αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής. Το σώμα χρησιμοποιεί το αλάτι, για να εξισορροπεί τα υγρά, να διεξάγει τα νευρικά ερεθίσματα, να κινεί τους μύες και να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Και φυσικά, το αλάτι αναδεικνύει τη γεύση πολλών τροφίμων. Ωστόσο, τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που διατίθενται σε πληθώρα στις μέρες μας χρησιμοποιούν κυρίως το αλάτι ως συντηρητικό συστατικό. Έτσι, είναι εύκολο να τρώτε πολύ αλάτι, το οποίο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Παρακάτω, μέσω του άρθρου του health.com, θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο αλάτι πρέπει να τρώτε αλλά και τι συμβαίνει, αν η διατροφή σας έχει πολύ αλάτι. Κίνδυνοι από την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι συνήθως αποτέλεσμα της κατανάλωσης πολλών επεξεργασμένων τροφίμων. Εάν, κατά κύριο λόγο, η διατροφή σας είναι ισορροπημένη και αποτελείται από τρόφιμα όπως κρέατα, φρούτα και λαχανικά, πιθανότατα θα προσλαμβάνετε πολύ λιγότερο αλάτι από […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.